Valborg!

Nu är det valborg igen.. Jag firar som jag alltid gjort med pappas barndomskompisar och deras familjer brukar vara riktigt trevligt vi är alltid på vårat land ställe kollar på maj brasa gör liksom allt som ska göras tror jag.. Så snart bär det av till landet för valborgsfirande.
Men jag har funderat på det här med valborg det firar man väl traditionsenligt för att skrämmabort häxorna med elden för att dem ska flyga till blåkulla eller är det de dem gör på skärtorsdagen? jag känner att jag inte har någon koll...
Det känns som det mer har blivt en "suparhelg" för ungdommar. Jag tycker det känns lite fjortis att supa ner sig på valborg, det är en helg för första fyllan just nu. Det blir nog mycket jobb för maria pool ikväll. Men vi får hoppas att dem får så lite jobb som möjligt helt enkelt!

Ta det lungt och he det super kuligt!

SOMMAR SNART!!

460511-22

Nu är det snart sommar, jag längtar verkligen!
Idag var det sån sommarkännsla ute när jag satt ute och läste min bok,
det var verkligen kokhett helt vindstilla.

29/4

Hej

idag har jag äntligen haft sista delen på engelska-nationella. Hör-delen gick faktiskt rätt bra men där emot läsförståelsen gick helt kaos! Verkligen dåligt så nu tycker jag inte vi tänker på det mer utan lägger tankarna på något annat!
Ikväll har jag träffat Sofia vi har båda råkat ut för extremt dåliga mobiler, som har gått sönder. Så vi båda har nu mer "hi-teck" mobiler med massa funktioner som vi diskuterat och hjälpt varandra att hitta de snabbaste sms vägarna och sånt. Vi har båda Nokia med färg skärm Sofia har även en missvisande termometer på sin mobil som tror att det är 55 grader. Några sådanna funktioner har inte jag direkt, men man ska vara glad för det lilla man får, jag kan i alla fall smsa och ringa! Vilket faktiskt är huvudsaken!
Imorgon är det valborg vad ska ni hitta på då?

28/4

Hej

Idag hade vi ett till sånt där värdelöst prov i engelkan, nationella den muntliga delen. Jag gjordeden tillsammans med Elin. Herregud va jobbigt det var första 5 minuterna visste ingen av oss vad vi skulle säga vi kunde inte börja så vi satt där och skrattade och skrattade. Själva konversationen skulle sen gå ut på att man berättade om var man boode och hur det var på de stället. Vi bor ca tio minuter ifrån varandra så vårat samtal blev mäst bra: jag brukar träffa mina vänner där du vet? jaha, ja jag med. Vi umgås ju utanför skolan också, och har dessutom gemensamma vänner, vi har gått i samma skola tidigare. Detta gjorde att allt blev typ intern snack om alla ställen och mest; jaha och sånt, inga direkt svåra ord eller avslutade meningar, för vi viste ju redan allt om om vad den andra skulle säga. Så jag måste säga att det känndes relativt värdelöst. Men nu är det i alla fall gjort och det är väl tur det! Imorgon har jag sista engelska delen hoppas det går bättre!
Ha en trevlig kväll!

27/4

Nu ska dem som vill få fortsätta att läsa om mitt otroligt intresanta och händelserika liv! Dem som inte vill dem kan strunta i det och ta hitta på något annat. kan ju inte vara så svårt... Eller så skulle man ju kunna ge tipps och ideer på hur min blogg skulle kunna utvecklas.. Men bara sitta och säga att det är dåligt och tråkigt det vet jag inte om jag kan ta åt mig av tuvär:P Tack föresten för alla fina kommentarer jag fått! :)

När jag och min lilla vän(=pojkvän) åkte till stan idag, han skulle jobba jag skulle hem, så måste jag erkänna att jag inte var trevligast i världen. När jag började närma mig mitt hem blev jag skit förbanad! fråga mig inte varför. Sen när jag kommer hem var det som tur var ingen hemma som jag kunde mörda så jag satte på datorn för att vara duktig och jobba med skolan. Då har allt försvunnit alla texter bilder och allt som funnits där. Jag panikade totalt. Jag fick verkligen panik det känndes som hela mitt liv var förstört. Snacka om att överdriva! Men på nått vis kom allt efter en stunds kämpande och en liter tårar tillbaka. Jag blev så överlycklig. Är inte det läskigt hur allt kan bra förändras på någon sekund? För en sådan små sak eller nu var det ju väldigt viktiga saker, men inte så att jag skulle dö utan dem och ändå får jag sån panik. Det är knäppt! Undrar varför det blir sådär.. Hoppas det inte blir mer utbrott för mig idag!

Ha en bra dag:)

26/4

HEJ!
Förut, inte när jag var liten, det kan jag inte säga, men  när jag ändå var mindre. Kanske för två år sen eller nått. Då tittade jag alltid på några riktigt bra barnprogram. Jag var kanske sexton år då och jag älskade siv och viv som gick kvart över åtta varje söndagmorgon. Det var verkligen det bästa jag visste. Jag ställde klockan för att inte missa det. Men så vipps så slutade de gå. Det var hemskt det var verkligen det ända roliga som hände på söndag morgonar. 
Ett annat program (barnprogram) jag följde var lattio lajban, som gick på veckodagar. Sen sluttade både Carro och Tobbe och dem nya programledarna är såå tråkiga. Dem började visa lilla bunny istället för bananer i pyamas. Lilla bunny är en kannin som inte pratar, väldigt tråkigt. bananer i pyamas e två jätteroliga bananer som pratar! Vilket väljer man att visa!? Bananerna såklart! Men inte dem inte! Så nu när jag vaknar sådär jättetidigt har jag ju inget vettigt att göra. Varför ska man ta bort de bästa programen!? Tur att jag upptäckte det här med blogg då kan jag ju i alla fall roa mig med det ett tag!

25/4

HEJSAN
Idag är jag ledig från skolan:) Men självkllart inte helt eftersom jag har ca 1000 läxor att göra. Sen ska jag även gå och träna och få nån slags personlig träningsgrej. Det ska bli spännande att se vad man får göra för något, det blir säkert ändel utskämmanden i alla fall med tanke på att jag just lärt mig att göra armhävningar (på knäna). Lite gym träning borde ju göra så jag kan göra riktiga armhävningar snart också, vad nu de e bra för?! Men nått är det bra för det är jag säker på!
Nu ska jag sätta mig och vänta på att solen kommer till vår uteplats och när den kommer tänker jag gå ut och ha de bra där:)
Hoppas att ni får en härlig dag i vår solen!

MIN MOBIL ÄR TRASIG (IGEN!)

Nu är jag verkligen trött på min mobil nu har den gått sönder tre gånger. och det är ungefär samma fel helatiden. skärmen blir vit ibland dunkar de ibland inte så är den i några dagar till den helt och hållet dör ut och de har den nu gjort, igår kväll. Vid ett väldigt dåligt tillfälle. Så nu vet alla hoppas jag som försöker nå meig på min mobil telefon att det är stört omöjligt!
Jag hatar att vara utan mobil telefon!


21/4

Tjolahopp!
Jag fick godkännt på mitt matteprov! Jippi jihoo:) Det är nog den viktisgaste information jag kommer bidra med idag..
Men nu har de här trista måndagarna gått och blivit änu värre, hur kan de gå till? På måndagar har ja alltid börjat 8.20 med matte B haft en håll timme på ca en och en halv timme sen börjat med engelska. Det har funkat, inte direkt kul, men vad ska man göra åt de(inget!). Till saken hör också att det är typ bara Elin, jag och 4 andra personer på den där matten och att alla andra i vår klass börjar halv elva!! Men nu har vissa saker ändrats och vi börjar fortfarande med matte 8.20 men nästa lektion efter det är inte förens 13.00! Det känns fruktansvärt hemska att behöva gå upp så tidigt för den värsta lektionen på veckan! Inte nog med det! På tisdagar kommer alla sluta vid 12 förutom vi som har matte för vi har en halvtimmes matte kl 3 till halv 4! Kommer någon någonsin gå på den matten undrar jag bara!? hur kan man lägga upp schemat på de viset så att det verkligen straffar sig att läsa mer!? det är värdelöst!


20/4

God morgon!
Idag vaknade jag till en glad överaskning, solen som sken in genom mina fönster. Det ser ut att bli en riktigt fin dag. Tuvär har jag en del läxor som ligger och tynger ner min axlar, och jag hade tänkt lätta på dem idag men vi får se hur det blir med den saken nu! Jag har historia och små företagade som måste göras. Tänkate nog att jag skulle börja med historian där jag har uppgiften att redovisa om en 1700-tals person. Någon som har något tips om vilken person jag skulle kunna ta!?
 

18/4

Hej!

Nu är även första delen av nationella proven avklarat, uppsats-delen. Jag måste säga att det gick relativt bra. Förutom vissa ord som jag helt totalt glömde bort hur de stavades! Som tex kallt, cold, det är ju inte så svårt nu när jag kommer ihåg det igen men när jag satt där såg ju allt bara fel ut! Sånt är så iriterande när man vet att man vet bara att man glömmer det när det är som viktigast att komma ihåg! Typiskt!
Ja ja inte gråta över spild mjölk (eller vad man nu säger) det är ju i alla fall helg igen! Så skönt min förra helg klassade jag ju inte som helg men jag hoppas på att den här ska bli trevligare! Den börjar bra, med fest! Ska bli roligt, jag kan ju fira lite att jag gjort två prov den här veckan! Inte för jag vet betyget än men bara jag får g, vilket jag i för sig inte vet om jag får eller inte, men ja ja jag firar ändå!
Vad ska ni hitta på?

16/4

Nu är det över, matte provet är gjort, avklarat! Nu är det bara in vänta resultat så helt och hållet kan jag ju knappast slappna av! Jag måste fortfatande gå och hoppas på att jag klarade g gränsen.. Fy tusingen vad jag önskar att jag inte valt matte B kursen! Vad händer imorgon må tro? Jo men visst hörni, det är ju nationnella i mitt andra favorit ämne engelska! Jag vet inte vilket som ligger högst upp på listan just nu, matte eller engelska. Kanske på delad första plats, värsta ämnena någon nånsin kommit på!
Varför finns det inte bara ett språk i världen fast det kunde få ha lite olika dialekter, allt skulle vara så himmla mycket enklare då.
Eller en annan sak som inte jag kommit på, men ändå bara tänkte berätta, för jag tyckte det var så himmla smart! Min pappa var i Florida i förra veckan. När han kom hem berättade han om en föreläsning han hade varit på. Det var en forskare som höll på att ta fram ett chip. Chipet skulle kunna sättas in i hjärnan och innehålla massa kunskaper. Tex om man ville lära sig ialienska skulle man kunna ta blod eller nått från en italienare, blodet skulle göras om på nått sätt och föras in i chipet. Efter en timme eller så kunde man flytande italienska! Fatta vilken strålande ide, jag bara väntar på att det ska bli klart! Forskaren trodde att de skulle vara klart om ca 10 år men de kan man ju där emot undra om det går så fort!
När jag fick höra om iden fick jag själv den mycket brillianta ideen att alla som jobbade på pappas jobb plus familjemedlemar skulle få chipet gratis!
Nu är det bara att vänta!

14/4

Helvete vad jag hatar matte(ursäkta språket)

Matte måste seriöst vara det värsta som finns! Krig är väl också hemskt. Det är nog till och med lite värre om man nu ska vara sån. Men just nu hatar jag matte över allt annat, den har nämligen förstört mig och mitt liv! Jag ska ha matteprov imorgon och som den oplanerade, väldigt planerade människan som jag är, beror på hur man ser det. Så har jag planerat så att jag inte har haft tid att räkna matte utanför skolan, för det är så extremt tråkigt!
Så vad har jag ängnat mig åt de senaste dagarna från morgon till kväll tro? jo matte! Detta helvetes ämne som vissa verkar gilla! Inte nog med att de förstörde hela min helg plus idag, när jag sitter och ritar lite i min bok av uttråkning i skolan kommer det inte blommor som vanligt, utan paranteser med minus, ett gånger bla bla bla..
Vad fan har hänt? Jag blir ju rädd för mig själv! Någon måste ha hjärntvättat mig. Detta kan inte vara normalt! Jag tror att jag mycket snart kommer behöva söka hjälp. Och nu tänker ni säkert men herre gud hon har pluggat tre dagar då kan hon ju i alla fall vad som ska komma på provet! Tror ni seriöst att jag kan förstå matte?? no, no, no! Där trodde ni fel. Det aldra värsta är att jag säkerligen kommer behöva göra omprov på de här!
Under den här helgen har jag kommit fram till två saker tror jag; att jag ska försöka göra saker i tid även om det är skit trist. Den andra saken är att matte inte är logist, som hela världen verkar tro. Utan totalt ologiskt! (jag är ledsen om jag ändrade allas värdsbild nu eller så men jag vill bara vara ärlig!)
Så det här har kort fattat varit en hemsk helg plus dag! Och frågan är om det kan bli värre.. kan det de så kan det häda att det blir de imorgon på provet!
Önska mig lycka till och hoppas ni har haft det bättre än mig!


10/8

Nu har jag varit på min livs första realisfest! Det var faktiskt kul, afasit tror jag dem hette och de spela svensk rapp.
På natten lyckades jag drömma mardrömmar bland annat en om i sommar då vi troligtvis inte komemr ha någon segelbåt eftersom vi sålt våran men inte hittat någon ny än. Men då drömde jag att vi glömde att vi hade sålt båten och åkte iväg på den i alla fall. Sen råkade den sprängas i luften och vi fick panik över vad försäkringskassan skulle säga nu när vi hade råkat ta en båt som inte va våran och den hade sprängts i luften. Det var i alla fall hemskt! Jag undrar vad drömmen betyder jag har ju lite smått panik för att inte få segla men trodde inte det var sådan fara så att det fanns risk att vi skulle ta en båt! Herre gud man blir ju rädd för sig själv! 
Från det ena till det andra idag har jag varit på salongen. Det var så trevligt tycker torsdagar är verkligen en favorit dag på veckan! alltid lika bra!
Ha en trevlig kväll!


10/8

Nu har jag varit på min livs första realisfest! Det var faktiskt kul, afasit tror jag dem hette och de spela svensk rapp.
På natten lyckades jag drömma mardrömmar bland annat en om i sommar då vi troligtvis inte komemr ha någon segelbåt eftersom vi sålt våran men inte hittat någon ny än. Men då drömde jag att vi glömde att vi hade sålt båten och åkte iväg på den i alla fall. Sen råkade den sprängas i luften och vi fick panik över vad försäkringskassan skulle säga nu när vi hade råkat ta en båt som inte va våran och den hade sprängts i luften. Det var i alla fall hemskt! Jag undrar vad drömmen betyder jag har ju lite smått panik för att inte få segla men trodde inte det var sådan fara så att det fanns risk att vi skulle ta en båt! Herre gud man blir ju rädd för sig själv! 
Från det ena till det andra idag har jag varit på salongen. Det var så trevligt tycker torsdagar är verkligen en favorit dag på veckan! alltid lika bra!
Ha en trevlig kväll!


9/4

Igår klippte jag sofia en person med mycket långt mycket mycket tjockt hår! det blir nästan alltid lite platåer eller vad jag ska kalla det för ,det flyter helt enkelt inte så bra! men nu när jag har börjat på den nya salongen med Helena så så har jag ju spant in massa nya tekniker och jag prövade faktiskt att skära ur hela sofias hår. och vilket resultat, det blev super fint! jag blev stört nöjd. Sen fick jag ett super betyg och ett super omdömme! Så tack så jättemycket för allt Helena, det var värkligen tur att jag fick följa med dig!
Idag ska jag på någon realisfest det är nån svensk artist som ska släppa nått nytt tror jag:P har ingen störrekoll faktiskt men hoppas på att det blir kul, man blir bjuden på såå mycket nu när man är kändisbloggare och allt! man kan inte hålla koll på allt man ska på! Det är såå jobbigt:P hahhaahaa (inte sant men hoppas det blir kul iaf fast jag inte vet vad det är jag ska på)
Hoppas ni har haft en bra dag:)


7/4

Vilken dag, en rätt bra dag, förutom mitt utvecklingssamtal, som gick bra, men gillar det ändå inte... Jag får alltid lite skuld känslor och tänker att jag prioriterar skolan för lite. Det gör jag kanske också, men jag går i alla fall dit! Fast jag prioriterar den mindre än jag gjorde på högsadiet. Det beror nog på att jag inte har ett mål på samma sätt som då. Då ville jag ha bra betyg för att komma in på frisör. Nu känner jag mer att jag vill bli en så bra frisör som möjligt, inte att jag vill kunna räkna ut så många x och y som möjligt, på så många sätt som möjligt. Det är nog lite därför alla andra ämnen känns mindre viktiga tills man ser betygen... vilket jag inte har gjort än men jag kan tänka mig att jag blir lite besviken på mig själv då. Jag lyckas alltid få läraren att dra över på sådana där samtal, så jag fick sluta en kvart försent men det gjorde ju inte så jättemyckat. En sista sak som min lärare sa som jag måste berätta va att hon påpekade flera gånger vilken otroligt trevlig och gullig handledare jag har på praktiken och hon verkar så duktig och bra (de du Helena det är inte alla som får höra av henne kan jag bara tala om! Jag tror smör bullarna gjorde susen men det var nog inte bara dom som gjorde de:).
Efter utveklingsamtalet bar det iväg till farmor på lunch, måste säga att det va mycket trevligt! Jag fick några växter med mig hem eftersom hon nästan har skaffat sig som en egen liten uppfödning där hemma! Tack för dem farmor:)
Sen bar det iväg på nästa uppdrag, köpa skor med Amanda, kanske inte svåraste i världen men ändå hyffsat knepigt! För min del blev det ett par svarta pumps och för Amandas ett par tyg skor och ett par ballerina. Man blir lite lycklig av att köpa skor:) och av våren, även om man blir allergisk också! Nu har vi även köpt resan till Rodhos, det känns väldigt bra att ha det gjort. 
Jag har precis sett Anna Phil, måste bara säga att jag tycker att det är så bra och jag vet jag har lite udda tv stil men jag tycker att det är precis lagom läskigt! Jag e livrädd hela programet men jag vågar ändå titta nästan hela tiden. Det ända andra programet jag följer är du är vad du äter, det är så bra. Men tuvär har redan säsongsavslutningen varit!
Ni får ha en super kväll!

6/4

Hallå
Eftersom jag blivit både sjuk och alergisk på samma gång har det blivit lite ont om uppdateringar här på bloggen. men nu e jag i alla fall frisk och för tillfället mindre alergisk! Jag har sen i tosrsdags kväll gått runt med uppsvullet öga och det har inte lagt sig föern nu trotts dubbeldoser av medicin. Måste säga att det har varit mycket jobbigt!
men det är bara att hoppas på att det blir lite bättre nu, vilket kanske inte är så rimiligt men i alla fall!
Jag måste ändå säga att jag tycker att det är rättså skönt med vår och nu börjar även värmen komma och söder lever igen! Det är alltid lika skönt att se hur söder börjar leva!
Imorgon har jag utvecklings samtal det är verkligen såå tråkigt, jag måste säga att jag inte brukar känna någon större utvekling under dem där mötena. Det ända som är positivt är väl att man bara måste gå i skolan i en halvtimme! Och det är ju allti skönt me en extra ledig dag!
Hoppas ni får en bra vecka!

2/4

HEJ:)
Nu är den första april över äntligen! jag han inte bli så mycket mer lurad men thomas(frisören på visningen som jag var på igår) fick till en ricktigt bra. han sa att wella tävlade ut en resa så dem som fått klisterlappar under sina stolar hade vunnit en resa tll barcelona! vilka böjer sig ner och kollar? Jo Helena och Lisa! Haha april,april... Blev ni lurade eller lurades? Haha ge mig tips till nästa år!
I alla fall var visningen super och jag blev väldigt inspererad och började genast fundera på vad jag ville göra! jag skulle jättegärna ha en typ kill kort frisyr men  en lång sidlugg med spret haha.. faktiskt låter kanske inte så mycket som mig men jag ska nog börja lite försiktigt.. Det kan ju komma som en chok för vissa... och jag vill ju inte ha bidragit till hjärt atack eller liknande så ett steg i taget blir nog bra så får vi se vad som händer påvägen.
Jag tror att bilder från visningen kommer läggas upp på www.tindrasgarderob.blogg.se senare i veckan för den som är intreserad. (borde alla vara för det va såå coolt:) Jag tackar dig så mycket Helena för att jag fick följa med, det var en toppen 18 års present! :P

Hoppas ni får en trevlig kväll, snart ska jag kila iväg till Amanda på te stund!


1/4

SE UPP! Idag är det den första april dagen jag har fasat för länge! Jag är så extremt lättlurad så det här är en av de värre dagarna på året för mig! Det första jag tänkte på när jag vaknade var att jag skulle bli grundlurad idag. tänkte på vägen till skolan se upp om någon kommer kommer det vara någon som vill luras! Jag han till och med tänka tanken på den första lektionen vi hade idag. Men sen sprack det! Andra lektionen höll jag på att tappa hakan jag blev så lurad! Ellinor i min klass vände sig om och viskade till angelica som satt brevid mig att hon hade hört att angelica hade strulat med selim i vår klass i lördags på en fest! (Angelica har dessutom pojkvän och har inte nämt det och jag va me henne typ hela kvällen, snacka om chock!) Angelica tappade också hakan vände sig om och stirra på selim vände sig sen om och titta på elli. jag bara satt och gapade! då sa elli jamen lisa har inte du hört dem ryktena det går ju massa rykten om det!? då bara stirra jag på angelica som höll på att få ett utbrott. seckunden innan det verkar som om utbrottet verkligen ska bli ett utbrott säger elli lungt april,april... Angelica och jag blir båda två så lättade att vi skrattar super högt i några minuter... fyy vad skönt att det inte var sant, men vilken pers att bli så lurad på morgonen! Dagen är inte slut än och risken finns fortfarande att bli lurad..
ikväll ska jag på visning Thomas Edlund ska ha en visning för Wella, det ska bli så kul:) jag och min handledare Helena ska gå och några från den gamla salongen.
Fy vad irriterande det har varit de senaste dagarna har inte bloggen funkat det har varit något dem har gjort om och så.. Måste förklara mig lite varför jag inte skrivit.. men nu hoppas jag på att få upp veckans citat och att jag ska kunna uppdatera min blogg i fortsättningen:)
Glöm nu inte bort att SE UPP!