29/2

Hejsan

Ajaj idag vaknade jag väldigt tidigt för att gå och ta 2 sprutor!  Vi hade frågat noga innan om man kunde ta båda sprutorna samtidigt, vilket de sa att man kunde. Mamma följde med mig och vi gick till apoteket för att hämta första sprutan, gardacil som är för livmoderhalscancer och lite sånt. vi kom till vaccindirekt där de sa att de 2 sprutoar jag tänkt ta inte gick att ta tillsammans (vi hade ju frågat!). Den andra sprutan jag skulle ta var hepatitAochB(jag ska till Egypten). Jag tyckte ändå det känndes bäst att ta gardacil eftersom jag är lite försenad med den sprutan och ta hepatiten senare, efter 14 dagar fick man ta den. Jag tog gardacilsprutan och det gjorde svinont hon stack rätt i en muskel, så jag kan typ inte röra armen eller lyfta något. När mamma och jag traskade hem sen kom vi på att det är mindre än 2 veckor kvar tills vi ska åka. Mamma fick lite panik men jag lugnade hene och sa att det gick nog bra med 10 dagar också. Nu när vi kom hem kom vi på att jag skulle ha fått en sak som man dricker också, nått som heter dukoral eller liknande så det blir nog några till svängar upp dit innan vi är klara för at åka till Egypten(om det ska gå i den här takten).
Jag tycker att alla borde få sprutorna för livmoderhalscanser gratis det kostar ca 1300 för varje spruta och det är 3 stycken alla har ju inte råd med det, men alla skulle behöva dem! 
I alla fall sitter jag här nu,har ont i armen och kan inte röra den stackarn.
Men hoppas ni har en trevlig dag iaf:)

28/2

Hallå!

Ojoj idag blev det en sen praktikdag för mig. Eftersom jag går frisörprogramet på gymnasiet så praktiserar jag på salong en gång i veckan(och eftersom jag är en ambijös elev och har en superhanledare som hjälper mig otroligt mkt så är jag även där på lovet å övar). Min super hanledare (vars namn är Helena) och jag ska byta salong på måndag och började därför fixa med flytten. Vi satt och förde över alla kunder och telefon nummer från ett block till ett annat(vilket var väldigt många, ända fram i juli hade folk bokat, där kan man snacka om planering!) och så packade vi upp all färg och allt som skulle flyttas. Vi hade mycket trevligt, Helena bjöd på middag, tack, tack:) När vi var klara med allt och slutligen kom till t-banan visade det sig att det varit fel på den det tog ännu lite längre tid. Men så vipps rullade den på som den skulle och vi var hemma. 
Jag måste säga att efter en sån lång dag på jobbet är man rätt trött och jag tror att jag snart ska krypa ner under tecket och se på en film. Har ni något bra filmtipps? Jag vet aldrig riktigt vad jag ska hyra när jag ska hyra film...
Ha en trevlig kväll så hoppas jag vi ses imorgon:)   

27/2

HEJSAN!

Idag har det varit en riktigt bra dag måste jag säga, iaf på matfronten. Jag var hemma hos Amanda (vi hade mkt trevligt) och åt (som vanligt alltid äta hos Amanda, med Amanda!). Dagen till ära blev det min favoriträtt, scampiröra, det är värkligen så sjukt gott! Jag proppade verkligen i mig tills att det sa helt stopp, för det är inte ofta jag får det eftersom det bara är Amandas mamma och pappa i hela världen som kan laga den rätten! Efter det så fick jag syn på någott som hette chilinötter och eftersom jag är överdrivet försjust i nötter så smakade Amanda och jag några var (Amanda gillar också nötter mkt:) och efter en nöt kan jag ju säga att man var fast vid dem så sen åt vi nötter hela kvällen! Har ni inte smakat chilinötter borde ni göra det, det är på något sätt äckel gott:)
 
SOV SÅ GOTT

Heej

HejHej!


Nu har jag äntligen fått lite finare här på min blogg(fast kan inte direkt ta åt mig äran för de).  Jag tycker att det blev fint men måste säga att det var väldigt knepigt! tog väldig lång tid.
Hur tycker ni det blev?  :D


GodMorgon 26/2

God morgon på er!

Hoho nu är det inte långt kvar tills att jag fyller 18 år och blir extremt stor och väldig vuxen! Bara 14 dagar kvar tror jag och som jag längtar, fast ändå inte för det känns som om jag kommer bli stört gammal och urtråkig! Men så kan det inte vara(hoppas jag). I alla fall undrar jag vad jag kommer få i present, det undrar jag alltid. Jag har alltid varit lite väl nyfiken tillsammans med min kompis Etta som också fyller 2 dagar senare än mig. När vi gick i 6:an så ville vi så gärna ha en sån där Date parfym, vet inte om det finns fort farande. Men det fanns i alla fall några olika att välja mellan. Vi båda viste precis vilka vi ville ha. Så när det blev dags för oss att köpa presenter till  vara ndra gick vi tillsammans in i affären visade varandra för 100:de gången vilken det var vi önskade oss. Först gick jag och gömde mig bakom en hylla i affären så etta kunde köpa den den rätta perfymen åt mig, sen gjorde vi tvärt om. Trots det var vi så nyfikna att vi var tvugna att byt presenter en timme senare! Och så har det alltid varit med oss. Men det värsta var nog i 7:an eller 8:an när vi var flera som var med och la pengar och köppte lite finare saker till varandra. Etta skulle få en Kent tröja av oss som hon verkligen önskat sig länge. Kelly hade till och med pratat med Ettas mamma om det så det inte skulle bli något misstag eller så. Jag visste inte vad jag skulle få. Vi höll oss ända till kvällen innan vi skulle få presenterna men på kvällen kunde vi inte hålla oss längre. Efter mycket om och men "råkade" vi avslöja varandras presenter. Vi båda var glatt överaskade över vad vi skulle få. Men dagen efter var vi nervösa för att vi skulle bli tvugna att spela överaskade (teater har aldrig varit vår starka sida). Jag vet inte om vi lyckades.. jag tror aldrig att vi berättade att vi sagt kvällen innan vad vi skulle få(haha vi skämdes i alla fall regelt). Det där med att man lär sig av sina misstag funkar inte i vårat fall kan jag ju säga, vi gör samma sak gång på gång. Vi har redan i år varit nära att säga vad vi ska ge varandra flera gånger. Ändå tycker jag det är roligt med överraskningar!
Hoppas ni får en bra dag!  

25/2 En vecka:)

HEEJ:)

Nu kommer ett sånt här nästan historiskt ögonblick igen, min blogg en hel vecka gammal! Och jag har ännu inte hunnit tröttna, det är ju fantastiskt! Det är bara hoppas på att det håller i sig tycker jag. Nu har jag även fixat det jag prata om igår hoppas ni ser veckas citat där uppe.
Jag skulle ju jättegärna ändra lite på designen här på bloggen också, men det verkar så extremtsvårt och för en otecknisk person som mig tror jag att det är lite omöjligt. Har ni några tips om hur man gör så vore det väldigt bra:)
Sådär ja nu har jag skrivit ett till sånt här nästan historiskt inlägg igen. Nästa blir väl om 3 veckor eller nått när bloggen blir en månad:)

HEJSVEJS:)

HEEJ:)

Hallå Hallå


Jag tror jag har kommit på en mycket rolig sak till min blogg! som jag ska börja lägga upp varje vecka. Det blir väl ni som får godkänna om det var en bra eller dålig idé antar jag..så det är bara lämna en komentar. Fast juste kanske ska pressentera min snillerblixt idé! Jag fattar att du sitter på helspänn nu! ;P
Jo jag har kommit på att jag ska varje vecka (om ni inte säger nått annat) ska jag lägga upp veckans citat. Inte såna där som typ Brittny Spears eller Paris säger utan mer riktiga, bra citat, hade jag tänkt att jag skulle försöka få tag på! Sådana där smarta som bara riktiga snillen kan kläcka ur sig, sånt ska ni få ta del av om ni vill?!
Så håll utkik imorgon för då kommer det första! Ha en trevlig kväll:)


23/2 God morgon!

God morgon på er!

Ni som känner mig känner även till mina problem med att sova. För er som inte känner till allt om mig så får ni snart veta. Vi hade en mycket trevlig kväll igår med retrospel(som jag och Elin vann mot allas förväntningar, de tror inte att frisörer kan men ack så fel dem hade!) sedan spelade vi ett kortspel och även där var Elin och jag ricktiga hejare, men tuvär räckte det ända fram, Etta och Kelly segrade. Stackars Jossan och Hanna förlorade på allt, men bättre lycka nästa gång!:)
Ialla fall så blev det en sen kväll och Etta och jag kom inte hem till mig förens vid 3 tiden. Nu till min sov problem, en vanlig människa som tillexempel Etta skulle sova vid den här tiden, men inte jag jag vaknar första gången vid halv nio och vid halv tio kan jag inte hålla mig längre och fick ensam hoppa up ur sängen och sätta mig här framför datorn. Jag vet inte vad felet med mig är men jag klarar inte att sova för mycket och för länge. Trotts att jag fortfarande vaknar relativt tidigt så är det så mycket bättre än förut. När jag var mindre vaknade jag vid 5-6 på morgonen och fram till typ 9:an så vaknade jag senast 8, så jag har bättrat mig! Jag hade även en period i 5:an då jag vaknade 5 varje morgon och kunde inte ligga kvar i sängen så jag fick gå upp och sätta mig och läsa. Men jag får hoppas att jag fortsätter att utveckla mina sov vanor så att jag i alla fall kan ligga kvar i sängen och vänta på att mina kompisar hinner vakna innan jag måste hoppa upp! För det blir ett litet problem när jag sover borta och får min morgon panik och måste upp och sysselsätta mig med någonting.
Nu ska jag gå och kolla om inte Etta börjar vakna till liv!
Ha en trevlig dag!:)

22/2 Hallu:)

 Heej!

Tuvär har min otur eller klantighet förföljt mig även idag. som jag skrev igår skulle vi ha en redovisning idag på ett projekt som vi jobbat länge på. Vad händer mig? Jo det visar sig självklart att min ljusfärsafish var borta! Men det var inte mycket att göra åt det inte bara se glad ut och låssas som inget var fel:P hahahaa
Nu ikväll ska jag i alla fall på retrokväll hos en kompis alla skulle vara utklädda till olika år tal typ 50,70,80 och sånt. Men vad får jag jo 2000tal dem sa du kan ju komma som vanligt ska jag gå på utklädnings kallas och klä ut mig till mig själv...hur ska jag ta det? som en pik? Jag kom i alla fall på hur jag skulle klä ut mig, till fjortis! så nu sitter jag har md värsta brunkrämen i facet å svart BH med vitt genomskinligt linne och som min handledare på min praktikplats brukar säga, ballerina i det här vädret utan strumpor.. precis vad jag ska ha ikväll! Hoppas det blir kul och att dem förstår att jag ar klätt ut mig skulle bli en liten miss annars. 
Hoppas ni får en rolig fredagkväll:)

HEEJ:)

Hoho, jaja nu har jag nästan gjort klart ett projektarbete till skolan, det ska redovisas imorgon så det gäller att ta slutspurten här ikväll och klippa och klistra ihop allt! Jag gör ett arbete om asiater,afrikaner som bleker sin hy medans vi nord bor solar oss bruna. Måste säga att det är väldigt intressant att läsa om det hur farligt allt är, vad blekningsprodukter och solarier gör, vilka sjukdommar man får, som leder till döden. Men det mest interssanta är ju att typ alla gör det fast alla vet vad som händer om man gör det. Och vi kallar oss smarta? haha Smartare än vem? Aporna? dem gör i alla fall rätt för sig vad jag vet...
Men men jag ska inte säga så mycket jag har också solat solarium. Inte så mycket och jag använder alltid solkräm vet inte om det hjälper men jag skulle tro att det gör det. Jag känner i alla fall skillnad om jag har eller inte har. Men det är i alla fall ett tips att alltid använda solskyddsfaktor!
Från detena till det andra.. Jag har ju aldrig varit särskillt smidig av mig blir bland annat kallad för kylskåpet och klant 1. På senaste tiden måste jag erkänna att jag har klantar till det med mig sax och med min kam jag har blivit lite klumpig.. jag sitter nu här och skriver detta med 2 plåster på fingrarna efter att ha klippt mig rätt bra i båda men inte nog med det jag tappar kammen helatiden känns det som! det är ju lite pinsamt och om det ska börja bli som det är med kammen nu med saxen så kommer det bli väldigt dyrt så den får jag försöka hålla hårt(saxen går lätt sönder om man tappar den i golvet).
Nu är det bara hoppas att allt går bra med mitt projektarbete

:)

21/2

                                                  
Vår Tecken


I morse när jag var ute på en morgon prommenad fick jag syn på de gär små söta snödropparna.  inte bara dem utan jag hittade några gula också. Så nu kan vi nog alla andas ut våren är på väg:) ÄNTLIGEN! Fast jag måste ändå säga att den här vintern har inte varit fullt lika jobbig som alla andra vintrar. Det kanske är för att det inte varit så himmla iskallt och så mycket snö. Fast jag måste ju säga att jag var besviken på julafton när det inte var någon snö. Etta och jag haar nämligen en tradition att åka pulka på julafton men den traditonen hr vi inte kunnat utföra på flera år nu på grund av snö brist. Men nu hopps jag i alla fall att detta vårtecken inte var falskt alarm utan att våren är påväg! 

heej:)

Hej!

Nu är jag jättetrött! Jag kom precis hem från skolan, vi har haft kvällspss. Det innebär att vi går i skolan från 13.00-19.00. Eftersom jag går frisör så hade vi kunder under hela den tiden (kunder innebär att man måste vara väldigt social + stå upp helatiden, det är trevligt men jobbigt). De flesta människor skulle väl tänka hm skönt med en sovmorgon om de började vid 13, men icke sa Lisa här ska vi anstränga oss till max, och går upp extra tidigt för att hinna träna! Så här i efterhand kan jag dra vissa slutsatser och säga att det där med träningen nog inte var mitt smartaste drag här i livet, jag tog ut mig totalt innan dagen äns hade hunnit börja! Men man lär sig av sina misstag(hoppas jag:).
Ha en trevlig kväll:)

Heej! 20/2

Heej Heej!
Jag har tänkt en del och jag har kommit fram till att det är väldigt lätt hänt att göra ett, som jag kallar det, riksutskämmande om man har en blogg! Med riksutskämmande menar jag att man skämmer ut sig in för hela sverige! När jag nu mer har en blogg så kan hela sverige läsa hur jag skriver(om hela sverige nu hittar till men blogg vill säga). Jag tycker nämligen själv att det finns så otroligt många dåliga bloggar där det i prinsip står så här:
Idag gjorde jag bla, bla och bla. Det första bla va kul det andra me men de tredje va tråååkigt! Sen måste jag säga att jag har en underbar pojkvän älskar diig sååå mycket!
När jag läser sånt så tänker jag ofta jaha, nej men vilken överaskning människan gillar sin pojkvän, my gaard det är så ovanligt! Och hjälp vilket udda liv hon verkar ha, och shit pomfritt vad hon skriver bra!
Om det nu skulle hända att jag skriver så eller börjar skriva som i exemplet ovan så är jag extremt tacksm över att få veta det. Jag vill ju hälst inte göra ett riksutkämmande vilket jag tror att jag väldigt lätt skulle kunna lyckas med.
Haha hoppas jag inte gjort nått riksutskämmande än och att ni får en trevlig dag :)

19/2 Hallå hallå:)

Tjohoo!
Här kommer mitt andra inlägg (om jag ska hålla på att räkna kommer alla på sitt vis bli historia). Men ida måste jag ju bara säga att det har hänt tre viktiga saker eller ja, fyra beroende på hur man räknar...
1. Min lilla vän(=pojkvän, det är e direktöversätning från franska) fyller 18 år idag stort grattis och ha de super kul ikväll:)
2. Inte fullt lika intressant eller spännande men jag och Elin gick på extra matte 20 över åtta på morgonen när vi i vanliga fall började 9. Måste berömma oss för det och inte bara för att vi båda kom upp så tidigt på morgonen, utan för att vi var värsta mattesnillena också!
3. Nu kommer bland det värsta på hela dagen, kanske inte för er för ni tycker säkert att det är rätt underhållande! Men för mig som har varit med om det är det inte fullt lika kul. Idag när jag gick från skolan så fick jag fågelbajs på mitt huvud. Som tur är använder jag alltid skydd på huvudet i form av en mössa! Först trodde jag att jag fick en gren på huvudet, eftersom jag gick under ett träd. Men sekunden senare visade det sig vara en sarlig blandning av både de ena å de andra. Hur oförskämd får en fågel bli!? Kan de inte försöka pricka på marken istället för på mig och andra människor! Efter det ville jag värkligen inte behålla min mössa på utan var i stället tvungen att riskera fågel skit på huvudet resten av vägen hem!
4. Det här går inte äns att likna med punkten över men jag måste i alla fall säga att jag hade ett hemskt företags ekonomi prov idag om bokföring. Jag tycker värkligen att det är tråkigt.
Men trots bokföring och avföring så har den här dagen varit rätt så trevlig i alla fall jag har ju dessutom varit och ridit det blir jag alltid glad av! Nu ska jag försöka ta tag i lite skolarbete. 
Måste tacka för alla fina komentarer jag har fått också! Det här med att blogga och få komentarer är värkligen kul hoppas att det håller i sig:)
Ha en trevlig kväll!


heej:)

Heej heej!


woow nu ska jag skriva mitt livs första blogg inlägg, detta känns historiskt måste jag säga! (och där hade vi första meningen avklarad det känndes ju inte så farligt.) Nu till vissa bekännelser om mig själv eller hoppsan kanske ska börja med att pressentera mig själv först innan jag pressenterar mina dåliga sidor:P
Jag heter som ni kanske ser Lisa är 17 år (väääldigt snart 18), går på enskede gårds gymnasium med inriktning frisör. Känns ju lite fånigt att bara sitta här å rabbla saker om sig själv men det är väl det jag får lov att göra om ni vill lära känna mig?! För den som nu lyckats ta sig igenom texten ända ner hit och nu vill veta mina intressen (för de brukar man ju alltid ta med i en pressentation) kommer dem här! Jag gillar att vara med kompisar (de måste väl vara bland det mäst udda intresset ändå), jag rider en gång i veckan. men jag tränar mer än så ska ni veta, jag går nämligen på friskis och svettis några gånger i veckan. Eftersom jag skriver det som ett intresse antar jag att ni fattar att jag tycker att det är kul. Nu när jag har tagit med vänner som ett intresse kanske jag borde ta med min pojkvän till ett intresse också, annars blir det kanske lite orättvist där:P kan för tillfället inte komma på mer saker man kan räkna till intresse... fast jag måste nog säga att jag räknar frisör till ett interesse, eftersom att det är det jag troligtvis kommer ägna en stor del av mitt liv till är det väl lika bra att räkna det till ett intresse på en gång:P 
Så där ja, nu hoppas jag att ni förstår på ett ungefär vem jag är och i annat fall så kommer ni nog fatta det om ni väljer att fortsätta läsa min blogg. 
Juste nu ska jag ju inte glömma bort det dåliga sidorna eller det mindre bra som vissa säger...! 
Dålig sak nr1 jag har dysleksi vilket ni troligtvis märkt av redan, eller iannat fall märker av väldigt snart. Men jag ska värkligen försöka göra mitt bästa för att stava rätt. Om ni vill kan ni ju allti rätta mig så ska jag försöka göra mitt bästa.
Dålig sak nr2 är att jag är otroligt oteknisk av mig och har redan haft vissa svårigheter med denna blogg trots att jag inte lagt ut ett enda inlägg än! Men sånt man lär sig med tiden hoppas jag. Även på den punkten kan ni ju komma med tipps och ideer.
Dålig sak nr3 är att jag har fått så ont om tid eller har väl haft under en längre period nu.. Men det här med bloggen ska jag verkligen försöka sköta.
Så där ja, nu e de sagt och gjort och jag tror jag ska avsluta mitt första inlägg nu som faktiskt blev rättså långt med ett
Hej svejs hoppas vi hörs snart igen:) 


Välkommen till min nya blogg!