En underlig morgon

Ja vad ska vi säga om livet idag?

Jag vaknar klockan typ kvart i sju av att någon står och skriker och bankar utanför mitt fönster! Denna någon visar sig vara två personer. En person som jag aldrig någonsin sett tidigare. En annan person som jag kännt i över 10 år!  Denna första hoppas jag på att aldrig mer träffa på grund av ja mitt nyvakta ansikte, pyamas och min trevliga morgon stämma. Den andra personen heter Etta och jag kommer nog träffa henne ganska många fler gånger. Måste erkänna att det var en chok att se henne utan för mitt fönster klockan sju, men största choken var nog ändå hennes utseende, hon såg ut som ett spöke!

Hela alltihoppa blev liksom en ända stor mardröm!

Jag frågar om det var något spec hon ville efter som jag märkt att hon både ringt och smsat, men nejdå det var det inte. "Ville mer bara se om du var vaken och säga hej!" Jag uppskattar verkligen när vänner tänker på en! Men jag vill bara förvarna mina vänner att vill ni säga hej någon gång under natten så sover jag i näby park i natt.

7/8

Ja vad ska man säga om livet?

Det är så sjukt mycket bättre på loven eller på ställen man trivs! Skolan tillhör inte ett av de ställen jag trivs på kan jag konstatera. Fy vad jag hatar det! Det är så dålig luft i alla klassrum så de 2 dagar jag har varit där har jag kommit hem med huvudverk. Fast huvudverkan kan nog till viss del bestå av att jag har fått fobi för matsalen jag stenvägrar att gå in där! Vet inte vad som hänt men jag får nästan som en panik känsla. som tur är har jag Elin som ochså vägrar. Vi har istället gått och köppt latte eller varm choklad på espresso house i gullmars och på gatu som ligger vid sockenplan. Fattar ju att kroppen inte blir så glad då men tror ändå att det beror på luften!

Inte nog med att sommaren är slut igår började ridningen, vilket är kul, men helvete vilken träningsverk! Tio minuter efter att jag hade suttit upp på hästen (och ja jag kollade på klockan) hade jag som kramp i ryggmusklerna. Kanske inte alla men vissa det var hemskt det gjorde svinit ont! Redan när jag kom hem hade jag träningsverk för att inte tala om i morse och nu!

Jag har aldrig haft så här mycket träningsverk i ryggen den är liksom över allt!

Ikväll ska jag gå på bio kommer inte ihåg vad filmen hette men säkerligen intressant!

26/8

Idag blir det en bättre dag hoppas jag! Slipper vara i skolan och ridningen börjar så att förutsättningarna ser mycket bra ut!

Vad ska ni göra idag?

Bajs dag!

Ja detta har varit min sämsta första dag i skolan någonsin! Kan på något sätt inte komma på hur allt skulle kunna bli värre, och då har jag verkligen tänkt länge! Jag hatar skolan, hatar, hatar, hatar. Jag använder sällan så hårda ord. Men det här är ett nödläge!

Det kanske inte är själva skolan jag hatar. Igentligen är det mer människorna i den som beter sig som om de har IQ fiskmås fast inte hjärna utan hjärta. Ja jag är väldigt ledsen över att behöva skriva detta men det är sanningen, i alla fall är det vad jag kände idag. Det var hemskt. Jag har aldrig tidigare blivit behandlad på det sättet. Sättet var att alla glömde att jag fans. Det värsta var att dem inte gjorde det med flit, dem bara inte tänkte på mig.

Men som tur är är inte det mina enda, vad jag nu ska kalla det "klasskompisar"(före detta kompisar jag förut träffa varje helg) utan jag har även andra som tänker och inte bara säger. Sen har jag vänner utanför skolan också som har tröstat mig idag.

Jag kan ju dessutom bara tänka på hur många det är som måste gå tilbaka till skolan utan att ha vänner i den eller utanför den. Efter idag kan jag kanske tänka mig lite hur det kan vara. Åt helvete gånger så mycket jag inte kan räkna till!

Dessutom nya klasser, ny dålig handledare som jag avskyr (har henne i svenska). Japp kortfattat kan man kalla detta för en bajs dag! Som tur är har jag praktik imorgon och slipper gå till skolan!

Hoppas verkligen ni har haft en bättre start!

Ny cykel!

Jippi, wiiihiiii och blubbslurk, vad jag är glad! Igår köpte jag en ny cykel! En superduper dunder fin svart Cressent med grå blommer på två ställen. Den är bara så fin och den heter Tove. Tove har en jättefin cykelkorg som ser ut som en typ picknik korg. Sådär typ flätad eller hur jag nu ska beskriva det.. I alla fall ur tjusig.

Dessutom har jag nu införskaffat två lås som är godkända av försäkringsbolagen. ett som sitter sådär vanligt vid själva hjulet och ett som jag ska låsa runt en stolpe. Ingen ska få ta min Tove!

Jag funderar på att ta en cykeltur men har dock ingen som är intresserad eller kan följa med. Vet inte riktigt om jag vågar ta en cykeltur ensam med Tove, hon håller en väldigt hög hastighet och jag får känslan av att hon är okontrolerbar nu i början. Jag är inte van vid så stora cyklar som rullar så lätt. Dessutom är det så fint väder så att det känns som om hela stockholm kommer att befinna sig på kajen (mitt cykelställe!) Så nu vanar jag i alla fall hela stockholm: Akta er för att befinna er vi norra hamarbyhamnen och där vi kolonilotterna ända bort till street. Är ni där så se upp för en vild cykel.

Sådär ja! Nu sätter jag på mig hjälm och knäskydd och tar en cykeltur.

Fast juste måste bara säga att snobb middagen gick bra igår! Över förväntningarna och fick mycket beröm!  =)

Skola snart

Idag är nog nästa min sista riktiga lov dag på sommarlovet! För att sen imorgon är det helg och helg har man ju ändå. På det sättet är det min sista dag men jag vet inte om jag vill se det på det sättet känns läskigt och obehagligt. Men nu börjar jag ändå vänja mig vid tanken att börja skolan igen även fast att det inte känns så bra som det en gång gjort.


Tänk när man började sexårs, jag längtade verkligen dit för då blev jag stor! Sen har jag nästan alltid längtat på något sätt men inte i år det känns inte som jag har nått att längta till på något sätt känns som om skolan slutade lite i katastrof förra året och känns som det tillviss del har blivit bra men känns som jag inte har någon anning om vad min roll i klassen är längre. Vet inte äns om vi ska ha kvar våra klasser.  

Ett problem är att jag itne vet vilket "gäng" jag tillhör. Jag har ju liksom lyckats bli kompis med båda sen märkte jag att det inte var okej att vara kompis med båda gängen och fick problem. Som har löst sig till viss del undersommaren men inget av gängen vet ju att jag umgås med de andra...

Så ja vad som händer blir ju väldigt spännande att se! Hoppas på att folk kan acceptera varandra så jag slipper välja. Är man inte tillräkligt vuxen för en sådan sak när man börjar i 3:an på gymnasiet!


God morgon!

Nu bär det snart av till IKEA och cykelaffärerna (snälla snälla gud säg att dem har bra cyklar). Börjar få lite brottom, är en kvart tills jag ska gå, jag måste ducsha och sätta på mig kläder, men vad?

Det är ett sånt där knäppt regn eller inte regn väder idag. Hoppas ju på att det inte blir regn men jacka måste man nog ha med sig ut i fall att! När man sen ska gå i affärerna kommer man bli stekhet och få bära på alla kläder! Nej, här gäller det att hitta på en plan för hur man ska lyckas för att slippa bära!

20/8

Ingen cykel idag heller jag börjar bli trött på att leta. Ge hit en tjusig cykel nu, för jag vill cykla! Och vad ni än gör kom inte hit och sno den sen när den är inköpt! För att leta cykel det är väldigt jobbigt.

Imorgon ska Etta och jag åka till ikea i kungens kurva och när vi ändå är där tyckte jag att det var lika bra att kolla upp om det fanns cykelaffärer där. Visst gjorde det de! Så det blir inte bara att spana in möbler och äta den klassiska köttbulls portionen på ikea inte. Nej nu ska vi förnya oss och gå utan för ikeas gränser och leta cykelaffärer! Ska bli otroligt spännande!

En annan spännande sak som är så spännande att jag får rysningar i helakropen och väldigt ont i magen så fort jag tänker på det är att jag ska hjälpa till på min snobbgrannes 40 års fest på lördag och ikväll ska jag dit och prata och gå igenom hur man göra och allt och HJÄLP! Servitris hos snobbarna vet jag inte om jag klarar av jag kommer tappa maten på golvet, spilla rödvin på vita shortan och va alment orutinerad servitris (eftersom jag aldrig varit det tidigare)! Detta kan bara sluta på ett sätt! Dessutom känner jag mig obekväm i hennes sälskap. En till hemsk sak är att den andra som ska agera servitris på middagen är inte svensk, kan inte svenska, jag måste prata engelska! Det är inte min grej blä, blä!

Nu är det mat-time!

Cykel jackt!

Nu ska jag änu en gång ut på cykel jackt! Idag ska jag åka till odenplan det ska tydligen finnas en stor cykelaffär! Så det är bara slänga på sig litee kläder för snart går min buss!

Ska kanske träffa etta också beror på när hon vaknar.. sånt vet man ju inte!

Klant 1 till er tjänst!

Imorse när jag skulle göra frukost var jag riktigt klantig! Jag skulle skära bort plast med våran nya kniv, som mamma köpt dagen innan. Det börja bra och den bara gled igenom plasten sen tappade jag kontrollen och den gled rätt på min handflata. Två små fina hack och en väldigt massa blod var resultatet.

Jag håll på att spy det var så äckligt. Det tog ett tag innan jag på på vad det var jag skulle göra, när jag fick fram ploster var hela handen blodig. Jag satte på plostret och torkade bort blodet (vågade inter tvätta det)

Tillbaka i köket för att skära vidare lyckas jag tappa kniven på min tumme så att jag börjar störtblöda på den med! Plostrena var som tur var nära till hands denna gång. Efter det tog jag en gammal slö kniv och det gick bra!

Så nu sitter jag här med skär sår på varje hand och ett bränn märke sen jag bakade kakor!

En viktig fråga

Jag har funderat mycket på senaste tiden på en lite sak. Inte bara jag utan vänner ockå! Vi har funderat tillsammans och själva. Nu tänker jag skriva våran lilla fundering här i hopp om att någon kan ge nya sätt att tänka på.

Det saken gäller är: Om man har pojkvän och typ firar alla hjärtans dag, eller ett år eller ja ett halvår, eller en månad, eller vad det nu kan vara. Får en buket blommor i handen eller via bud eller så. Är det inte lite väl klyshe, lite opersonligt på något vis? Alla killar i alla tider har givit blommor till sina tjejer är deet brist på ideer hos dem eller är det vi som ska älska blommor eller vad?

I år när det var alla hjärtans dag gav jag min lilla vän två hjärt muffinsar jättesöta och tror han tyckte om dem själv fick jag tre röda rosor och det känndes bra i hela mig! Så jag kan i och för sig säga att jag inte skulle bli direkt ledsen om någon möjligtvis skulle skicka ett bud med blommor eller så, jag skulle nog känna mig rätt älskad och glad! Men det ligger ändå nått över det där med blommor gör det inte?

Ni måste svara på denna fråga!

18/8

Igår var mitt bloggande osynligt, men hade inte så mycket tid över. Den tiden jag hade över spenderade jag i sängen på grund av den hemska huvudverk som jag hade! I alla fall var Amanda här för att smaka på min ny teer (ja, det kanske inte bara var därför hon var här!) och vi började med det som skulle vara stakt. Och starkt var rätta namnet (fast det hette heta stunder, men det var också passande) efter att vi drukigt en kopp av det teet kännde vi ingen smak på resterande teer! Men det är ju bra att veta till en annan gång!

Tänk att idag börjar säkert minst halva sverige skolan (av dem som går i skolan alltså) men inte jag! Jag måste säga att det känns som otroligt bra att jag ler bara när jag skriver det här! Jag vet jag är en hemsk människa, men det måste alla få vara ibland. Det här är inget jag säger till vem som hälst, jag tänker det mest, skriver det här och säger det till min kära bror som börjar idag. Skade glädje är jag läskigt bra på, i alla fall ibland. Fy, fy skäms på mig! 

Idag ska jag klippa min lilla farmor och sen ska Amanda och jag ner på stan.

16/8

Kakor är väldigt svårt att baka, gårdagens blev lite misslyckade.. Första plåten glömde vi helt bort, andra tog vi ut lite förtidigt i ren rädsla att glömma bort dem! Första plåten hade vi dessutom råkat lägga för många på sä att det hade blivit en enda jättestor enorm kaka! Så misstänker vi även att chokladbitarna var lite förstora och att det var för mycket choklad! Typiskt att när man för en gångs skull gör något sånt där som att baka eller så så blir det bara fel!

Vi åt och var glada i alla fall och terna var super duper goda! Det var ju tur det i alla fall!

Idag ska jag köpa en cyckel eftersom min blev stulen för ett tag sen! Jag längatar efter att få cyckla igen. Det är ett sånt praktiskt sätt att ta sig fram på! Snabbt och smidigt! Måste ju ha en till skolan börjar så Elin och jag kan cyckla!


Kakbak !!!

Nu kommer snart Etta hit och det är då dags för kak bak! Jag längtar redan tills kakorna är klara så man kan vräka i sig kakor och pröva de nya terna!

Snacka om att jag lyckades göra värsta inpuls köpet idag när jag var på väg hem från min lilla vän! Kanska var det för att klockan inte var så mycket (han jobbar nu på en fotbollsskola och börjar 9 varje morgon, visserligen bara i 4 dagar) men i alla fall var jag i stan väldigt tidigt och tittade mig runt lite fick syn på en ur mysig tjock tröja utan att ens prova eller tänka eller ens ja nått så var den köpt! Det är inte likt mig! Jag har inte äns hunnit pröva den än! Men det är väll bäst att jag gör innan Etta kommer så behöver jag ju inte skryta om min tjocktröja utan att äns veta hur den ser ut!

Herre gud, undrar om detta kan bero på mitt sex and the city missbruk!? Jag kanske ska sluta kolla på det! Fast det där var en fet lögn jag kommer aldrig sluta kolla!

TE!

Kära blogg och kära läsare idag har jag tagit ett stort steg mot vuxen världen jag har varit i en riktig te affar och köpt te! Tre olika sorter två svarta och ett rött! Jag känner mig riktigt duktig och hon i affären som hjälpte mig va också duktig. Ikväll ska jag till min lilla vän så jag kommer inte kunna smaka dem, men imorgon så ska jag surpla te hela dagen med Etta hade jag tänkt!

Hoppas att dem är goda man vill ju inte bjuda på äckligt te!


Fötter:)

Nu har jag varit riktigt snäll mot mina fötter! dom har fått fotbada, dom har filats och dom har smörjts in med fotcrem! Så nu mår den prima ballerina (hoppas jag). Dem är i alla fall lena och det känns som ett gott teken!

när jag va mindre lyssnade jag mycket på en skiva som hette mona och mastiff. Mona var en tjej och mastiff hennes jättehund. Mona sjöng jätte söt sånger och jag älskade dem! bland annat sjöng hon en om fötter.. som gick nått sånt här:
Fötterna brukar man glöma
två fötter kan också va öma
du går på dem, du står, på dem
nya skor skaver även små sår på dem
Dem offrar sig mer än du tror
instängdaa i dina skor

När fötter får chansen att vila
får andas en stund i det fria blir dem beskyllda för att lukta pyton
när det är dina strumpor som lukter ta och byt dem!

Sen fortsatte den och det var bara så bra det kanske är den låten som får mig att tycka så synd om mina fötter!

Nu ska jag göra i ordning mig för jag ska in till stan och fika med Angelica!


Min mamma å jag kväll

Vilken kväll, en sådan kväll jag kallar toppen kväll! Super duper bra! Mamma och jag åt på en thai resturang som heter orgide (stavning? Det ska föreställa blomnamnet). Det var super starkt och gott! Sen gick vi på en lite promenad innan bion började. 

Filmen var ju så bra! Snacka om att jag är helt totalt såld på allt som har med sex and the city att göra! Jag lovar att om det skulle komma små sex and the city dockor till donken så skulle jag köpa happy meal i veckor! Det är lite läskigt att man kan tycka om något så mycket så man vill vara det själv, eller ha det, det kanske är deras  liv jag vill ha, på något vis så ser dem allt negativt som; ja, ja det löser sig ät en kaka köp ett par skor, du är fortfarande i perfekt form efter kakan och pengar kommer på ett eller annat sätt. Vem skulle inte vilja gå och titta i affärer hela dagarna, dricka drinkar på kvällarna och äta kakor när när man "behöver"??

Jag tackar inte nej i alla fall! inte när affärerna innebär nya märkeskläder, drinkarna en trevlig stund med vännerna, kanske lite mer och kakorna en massa gott utan att det märks någonstans!

Det är ett liv jag nog aldrig kommer att få men det kan väll inte skada att drömma!?

I vilket fall är jag nog nöjd med mitt ändå även om det inte direkt är ett sex and the city liv jag lever. Jag hade ju en trevlig kväll med min mamma, det minsan värt några diamant skor det!

13/8

Idag har jag verkligen inte gjort någontig mer än kollat på sex and the city och mått prima ballerina. Fram till nu då sex and the city avsnitten, som jag lånat av grannen Anita, tog slut. Nu mår jag i stället illa och drömmer om att få vara Carrie i sex and the city! Vet inte vad det är som lockar mig till att vara en av dem, för ingen av dem har ett så jätte bra liv. Alla har sina problem. Men ändå är det något jag vet inte om det är new york som kanske lockar eller spänningen..

Mamma och jag bokade i alla fall just biljetter till sex and the city filmen, vi ska se den ikväll. Vi bestämmde igår att vi skulle gå på bio ikväll och att vi inte skulle se sex and the city för att jag ville se klart alla avsnitt innan jag såg själva filmen. Jag har sagt det till alla som har gått och sett den, tackat nej till att följa med, kronglat till det för folk och nu går jag bara och ser den med min mamma! Gissa varför!? För att det verkligen inte fanns något annat som jag ville se på bio! Herre gud här kommer det ut hur mycket filmer som hälst så finns det ingen jag kan tänka mig att se?
Är det jag eller dem?

Men innan mamma och jag går på bio ska vi gå ut och äta, en riktig tjehkväll ska vi ha:)

Va ska ni hitta på ikväll?

12/8

Jag kollade nyss på mitt konto, första gången efter semestern (nervöst) och jag fattar inte vart pengarna kommer ifrån!? Inte för att det är ett problem att dem kommer, jag vill inte klaga på det! Men vart ifrån undrar man ju! Kan det var så att jag har fått tillbaka på skatten nu? Detta måste undersökas närmre! Får prata med pappa ikväll kanske höra efter med morfar om det är han som spökar.. Man vet aldrig!

I alla fall idag.. Ska jag fika med min lilla vän typ nu.. Ikväll ska jag träffa Matilda!

Vad ska ni göra idag?


Tillbaka!

Nu var det länge sen jag skrev sen sist. Som tur är har jag en bortförklaring som jag tycker är otoligt bra! Hoppas att ni också tycker det! Så här var det..

Först åkte jag till Åland och hade några underbara dagar på klipporna.



När jag kom hem var det i prinsip bara att packa om väskan och säga hejdå till min lilla vän för att vi skulle inte ses på över två veckor. Gissa om det känndes hemskt!?När väskan hade packats om för ett varmare Grekland klimat bar det av till arlanda med Amanda.



Första doppet i havet vi höll på att dö i en våg..



Sen blev  vi tuvär sjuka, åt penselin verktabletter och lite sånt.. men hindrade det oss från drinkar?



Nej, nej men en varning bara, när man äter penselin är man otroligt lättpåverkad!



Fest på balkongen kan man ochså ha när man äter penselin och jag måste tipsa om att ha det just på rodhos för det finns alltid någon som är värre!



Dessutom är det så underhållande så man viker sig dubbel av skratt attacker!



Eller varför inte bara avnjuta en annanas på stranden?!

I vilket fall så kom jag hem från denna underliga sjukdoms resa där vi fulkomligen knarkade medicin för att överleva och drack lite för att vi var tvugna. Så mådde jag mindre bara och blev totalt säng liggande i tre dagar sen började jag röra på mig. Inte förens nu känner jag att jag nästan är frisk jag har bara hostan kvar och det är över en vecka sen som jag kom hem!

Hoppas att bort förklaringen duger:)